Info COVID-19

Update 03.05: Het cursusjaar 2020-2021 wordt afgelast. Cursisten krijgen een tegoedbon voor de gemiste lessen.

Gezien de complexe voorschriften en de onzekere omstandigheden waarin we ons nog steeds bevinden, hebben we uiteindelijk beslist om dit cursusjaar niet meer opnieuw op te starten.

De cursisten krijgen een tegoedbon voor de gemiste lessen. Deze bon kan vrij besteed worden aan een cursus naar keuze uit ons aanbod 2021-2022. We brengen elke cursist persoonlijk op de hoogte van het bedrag waar zij recht op hebben.

Hou het verder gezond. Alles komt uiteindelijk goed!

 

Update 14.12: nog steeds geen heropstart voor onze school

Op maandag 9 november werd na overleg tussen de onderwijspartners en Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts beslist dat het volwassenenonderwijs na de verlengde herfstvakantie naar code ROOD moet overstappen.

Voor de taal- en informaticacursussen in onze school werd het moment van de heropstart voorlopig nog niet vastgelegd. Zodra we meer nieuws hierover hebben worden de cursisten op de hoogte gebracht.

De cultuurateliers worden vanaf 29 oktober voor onbepaalde tijd opgeschort. We wachten de richtlijnen binnen de cultuursector af om te beslissen wanneer er heropgestart kan worden.

We blijven enerzijds streven naar een haalbaar en uitdagend leer- en leefklimaat voor al onze cursisten en onze medewerkers. Anderzijds willen we dit ook veilig doen, rekening houdend met de aangepaste voorschriften.

Wij zullen iedereen duidelijk en zo snel mogelijk informeren over de evolutie van de beslissingen. We passen daartoe onze website geregeld aan en brengen de cursisten via persoonlijke berichten en andere kanalen zo snel mogelijk op de hoogte over concrete wijzigingen in verband met de verschillende opleidingen. Hou zeker jullie mailberichten in het oog.

Hou het veilig en gezond!

Praktisch:

We gaan voor veilig en virusvrij

Vorming TIC Rembert stelt alles in het werk om de activiteiten veilig en virusvrij te laten doorgaan.

De maatregelen die we nemen zijn gebaseerd op de voorschriften van de regering en het draaiboek van de sector socio-cultureel werk.

Dit betekent:

  • In de lokalen en de toiletten is het nodige ontsmettingsmateriaal aanwezig.
  • Contactoppervlakten worden voldoende ontsmet.
  • Er is voldoende ruimte in de leslokalen. Lesgever en deelnemers kunnen bij elke activiteit voldoende afstand (anderhalve meter) houden.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht vóór, tijdens en na activiteiten.
  • De ruimtes worden regelmatig goed verlucht.
  • Er vinden voorlopig geen activiteiten met grote groepen plaats.
  • Er worden geen dranken geschonken. Breng zelf je eigen drankje mee.
  • Blijf thuis als je je ziek voelt.
  • We bevelen aan dat mensen uit risicogroepen (mensen boven 65 jaar en mensen met een ernstige onderliggende medische aandoening) zelf inschatten of deelnemen verstandig is. Bekijk hier het Charter voor ouderen.

Deze vuistregels zijn voor iedereen heel belangrijk.

We passen ze strikt toe en kiezen zo voor een gezond en veilig samenzijn.