TIC Matinee

Evenementen

TIC MATINEE

met

KARIN TANGHE – XAVIER TAVEIRNE

 

17 MAART 2019 - 10u

Scholengroep Sint-Rembert - TORHOUT

Op zondag 17 maart 2019 heeft moderator Herwig Reynaert actrice Karin Tanghe en journalist en Slimste Mens Xavier Taveirne op bezoek. Hij interviewt beiden over hun beroepsactiviteiten en gaat op zoek naar de misschien wel verrassende gelijkenissen tussen beide personen. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Nadien kan het publiek vragen stellen en is er nog tijd voor een drankje met een hapje en een babbel tijdens de receptie.

Karin Tanghe
Karin Tanghe groeide op in Torhout en speelde op 15-jarige leeftijd voor het eerst bij toneelkring Sint-Rembert. Ze studeerde in 1984 af aan de Studio Herman Teirlinck, afdeling Kleinkunst. Sindsdien werkt ze freelance voor theater en televisie.
Karin startte haar carrière met optredens in verschillende muziekprogramma’s bij de BRT. Ze speelde bij heel wat theatergezelschappen zoals Theater Malpertuis, NTG, Fakkeltheater, Het Paleis, De Kopergietery, De Werf, Compagnie Cecilia, Het Prethuis, … Voor TV speelde ze tal van gastrollen in o.a. Heterdaad, Recht op recht, Witse, F.C. De Kampioenen, Vermist, Buiten de zone, Aspe, … Het grote publiek kent haar vooral als Margot Van Wijck uit SARA of als de vriendin van commissaris Nauwelaerts uit FLIKKEN en als Veerle uit THUIS, maar ook als Koningin Angina uit KULDERZIPKEN wordt ze nog altijd herkend. Op het witte doek vertolkte ze in LOS, een film van Jan Verheyen, de rol van de moeder van Tom Naegels. Op het filmfestival van Oostende in september 2018 was ze te zien aan de zijde van Johan Leysen in de Franstalige film ‘Seule à mon mariage’ van Marta Bergman. Karin brengt, samen met pianiste Ann Lemaitre, verschillende programma’s met Franse chansons. Daarmee keert ze terug naar haar liefde voor muziek.

Xavier Taveirne
Xavier Taveirne begon z’n carrière bij Radio 2. Zes jaar lang werkte hij als reporter en presentator voor Radio 2 West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en nationaal. Daarna ging hij als freelancer aan de slag bij onder meer FM Brussel en TV Brussel. In 2009 keerde hij terug naar de VRT. Eerst als nieuwslezer, maar al snel kreeg hij een vaste plek in het programmaschema van Radio 1 waar hij afwisselend De Ochtend en De Wereld Vandaag presenteerde. Op TV was hij één seizoen het gezicht van De Zevende Dag en sinds kort presenteert hij ook Het Journaal.

Praktisch:
De deelnameprijs bedraagt 9 euro. Een aperitief met hapjes is in de prijs inbegrepen.
Inschrijven kan via overschrijving op rekeningnummer BE41 7380 4086 4910 van Vorming TIC Rembert vzw, met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen, of rechtstreeks via Trui Declerck of Els Verdonck.
Locatie: Feestzaal van de Scholengemeenschap Sint-Rembert, bereikbaar via de Sint-Jozefstraat, TORHOUT

              voorgaande evenementen:

TIC MATINEE

met

HILDE VANDERMEEREN – WALTER VAN STEENBRUGGE

 

09 december 2018 - 10u

Scholengroep Sint-Rembert - TORHOUT

Op zondag 09 december 2018 heeft moderator Herwig Reynaert misdaadauteur Hilde Vandermeeren en strafpleiter Walter Van Steenbrugge op bezoek. Hij interviewt beiden over hun beroepsactiviteiten en gaat op zoek naar de misschien wel verrassende gelijkenissen tussen beide personen. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Nadien kan het publiek vragen stellen en is er nog tijd voor een drankje en een babbel tijdens de receptie.

Hilde Vandermeeren

‘Waarom doen de mensen wat ze doen?’ is een vraag die Hilde Vandermeeren al van jongs af aan bezighoudt, waardoor ze later psychologie ging studeren aan de KU Leuven. Ze gaf 14 jaar les in het secundair onderwijs en is nu fulltime auteur. Ze publiceerde 45 kinder- en jeugdboeken, waarvan er vele werden vertaald en bekroond. Sinds 2013 schrijft ze met succes psychologische thrillers voor volwassenen. De filmrechten van haar derde thriller Stille grond zijn verkocht aan Eyeworks en in 2017 won ze de Hercule Poirotprijs, de prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. In oktober 2018 verscheen Rusteloos, het eerste deel van een spannende trilogie over een Vlaamse advocate, in samenwerking met strafpleiter Walter Damen.

Walter Van Steenbrugge

Walter Van Steenbrugge is een nationaal en internationaal strafpleiter die zich al drie decennia laat gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Zowel voor slachtoffers als voor daders van misdrijven. Hij gaat in elke zaak tot het uiterste. Juridisch en technisch, maar zijn open blik brengt hem ook bij andere disciplines.

Daarnaast is Walter Van Steenbrugge ook specialist in het sportrecht. Hij verleent juridische bijstand aan sporters en clubs, zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk. Dat begint bij advies aan sportverenigingen bij geschillen of aan individuele sporters die over hun contract moeten onderhandelen. Maar Walter Van Steenbrugge verzette ook bakens in spraakmakende nationale en internationale sport(doping)zaken. Hij verdedigt professionele en amateursporters of supporters die geconfronteerd worden met het sportsanctierecht.

Het woord en de pen zijn zijn vaste werkinstrumenten. Walter Van Steenbrugge is auteur van boeken, juridische bijdragen, blogs en opiniestukken. Hij spreekt tijdens studiedagen en voordrachten en neemt deel aan publieke debatten over justitie..

Praktisch:

De deelnameprijs bedraagt 9 euro. Een aperitief is in de prijs inbegrepen.

Inschrijven kan via overschrijving op rekening nr. IBAN BE41 7380 4086 4910 van Vorming TIC Rembert vzw, met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen, of rechtstreeks via Trui Declerck of Els Verdonck.

Locatie : Scholengroep Sint-Rembert, bereikbaar via de Sint-Jozefstraat, 8820 TORHOUT