TIC Matinee

Evenementen

De TIC Matinee wordt tot een latere datum uitgesteld

Gekochte tickets blijven geldig

 

TIC MATINEE

CAROLINE PAUWELS - WANNES CAPPELLE

pastedGraphic.png

ZONDAG 29 MAART 2020 -10u

Scholengroep Sint-Rembert - TORHOUT

Op zondag 29 maart 2020 heeft moderator Herwig Reynaert VUB-rector Caroline Pauwels en zanger Wannes Cappelle op bezoek. Hij interviewt beiden over hun beroepsactiviteiten en gaat op zoek naar de misschien wel verrassende gelijkenissen tussen beide personen. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Nadien kan het publiek vragen stellen en is er nog tijd voor een drankje met een hapje en een babbel tijdens de receptie.

Caroline Pauwels

Caroline Pauwels is sinds 2016 rector van de Vrije Universiteit Brussel. Ze studeerde filosofie en communicatiewetenschappen en is sinds 1989 verbonden aan de vakgroep communicatiewetenschappen. Ze promoveerde in 1995 op een onderzoek dat zich toespitste op het audiovisueel beleid van de Europese Unie. Ze specialiseerde zich in Europese en nationale mediabeleidsproblematiek en de economie van de mediasector. Van 2000 tot 2016 was Caroline Pauwels directeur van het onderzoekscentrum SMIT, dat zich specialiseert in de studie van informatie- en communicatietechnologieën.

Ze kreeg in 2014 de binnenlandse Francqui leerstoel van de Universiteit van Gent en tussen 2012 en 2016 was ze houder van de Jean Monnet Chair. Ze was ook regeringscommissaris bij de VRT en is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

Wannes Cappelle

Wannes Cappelle studeerde af als Licentiaat Godsdienstwetenschappen aan de KULeuven (2001) en daarna als Meester in de Kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck (2005). Sinds 2005 speelt hij met zijn band Het Zesde Metaal in Vlaanderen en Nederland. Het lied Ploegsteert, over de betreurde wielrenner Frank Vandenbroucke, werd meermaals verkozen tot beste Belgische nummer aller tijden. Met Skepsels heeft Het Zesde Metaal net zijn vijfde album uit. Daarnaast is Wannes actief in theater, schreef de novelle Ontferm u (Lannoo, 2015) was hij co-scenarist en acteur in de Canvasreeks Bevergem, en momenteel schrijft hij samen met Dries Heyneman en Zouzou Ben Chickha aan een nieuwe fictiereeks voor Vier.

Praktisch:

De deelnameprijs bedraagt 10 euro. Een aperitief met hapjes is in de prijs inbegrepen.

Inschrijven kan via overschrijving op rekeningnummer BE41 7380 4086 4910  van Vorming TIC Rembert vzw, met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen, of rechtstreeks via Trui Declerck of Els Verdonck.

Locatie: Feestzaal van de Scholengemeenschap Sint-Rembert, bereikbaar via de Sint- Jozefstraat, TORHOUT

voorgaande evenementen

GRIET LANGEDOCK – JOHNY VANSEVENANT

08 DECEMBER 2019 

wielerwedstrijdorganisator Griet Langedock en Wetstraatjournalist Johny Vansevenant 

 

KARIN TANGHE – XAVIER TAVEIRNE

17 MAART 2019 

actrice Karin Tanghe en journalist en Slimste Mens Xavier Taveirne

 

HILDE VANDERMEEREN – WALTER VAN STEENBRUGGE

09 december 2018 

misdaadauteur Hilde Vandermeeren en strafpleiter Walter Van Steenbrugge