Evenementen

Evenementen

TIC MATINEE

met

IMKE COURTOIS – PAUL VAN CAUWENBERGE

 

 

11 MAART 2018 - 10u

Atrium, Sint-Rembert Scholengemeenschap - TORHOUT

 

Op zondag 11 maart 2018 heeft moderator Herwig Reynaert ex-voetbalster Imke Courtois en ex-Rector (UGent) Paul Van Cauwenberge op bezoek. Hij interviewt beiden over hun beroepsactiviteiten en gaat op zoek naar de misschien wel verrassende gelijkenissen tussen beide personen. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Nadien kan het publiek vragen stellen en is er nog tijd voor een drankje en een babbel tijdens de receptie.

Imke Courtois

‘De mens en het creatieve', dit interessegebied zorgde ervoor dat Imke in het middelbaar aanvankelijk koos voor Humane Wetenschappen, nadien Topsport, en dat ze Ergotherapie aan de hogeschool en revalidatiewetenschappen aan de universiteit ging studeren.  Drie jaar geleden begon ze aan haar doctoraat in de onderzoeksgroep gezondheidspsychologie, een verderzetting van haar zoektocht naar alles wat ze niet weet... en misschien nooit zal weten. Mens sana in corpore sano, een net iets te vaak gebruikt citaat, maar zeker niet minder toepasselijk in Imkes leven. Al sinds haar 8 jaar speelt ze voetbal. Bij Eva's Kumtich, Rapide Wezemaal, KVK Tienen, Standard en de Red Flames. Dit hoofdstuk is anno 2017 geschreven maar loopt een klein beetje door in haar werk als analiste bij de VRT en Play Sports.

Paul Van Cauwenberge

Paul Van Cauwenberge startte zijn loopbaan aan de Rijksuniversiteit Gent in 1973 en was er ondermeer Decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Van 2005 tot 2013 was hij Rector van de UGent. Sinds 2014 is hij Emeritus Gewoon Hoogleraar in de neus-, keel- en oorheelkunde.

Momenteel is hij onder andere Voorzitter van de Hogeschool Gent (inclusief School of Arts), van de Vlaamse Interuniversitaire Raad en van het Sportimonium.

Paul Van Cauwenberge heeft altijd al een sterke interesse voor sport gehad. Zo was hij tijdens zijn rectorschap een vurig pleitbezorger voor meer sport bij studenten. Een andere hobby van hem is zingen. Als gepassioneerd blues- en folkzanger bracht hij zelfs een CD uit, namelijk The Beaten Track.

Praktisch:

De deelnameprijs bedraagt 7 euro. Een aperitief is in de prijs inbegrepen.

Inschrijven kan via overschrijving op rekening nr. IBAN BE41 7380 4086 4910 van Vorming TIC Rembert vzw, met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen, of rechtstreeks via Trui Declerck of Els Verdonck.

Locatie : Het Atrium van de Scholengemeenschap Sint-Rembert is bereikbaar via de Sint-Jozefstraat, 8820 TORHOUT

Evenementen schooljaar 2017 - 2018